Uutiset

Jäsentenvälistä menoa karting-radalla

Lounais-Hämeen UA:n kesätoimintaan kuuluu myös kaikille avoimet karting-jässärit, joita järjestetään muutamat kesän aikana Forssan karting-radalla. Eniten pisteitä kerännyt karting-taituri myös palkitaan aina kauden päätteeksi.

Tänä kesänä osallistujia on ollut mukavasti ja molemmissa kisoissa kymmenen kuskin raja on mennyt rikki. Kilpailussa ajetaan ensin aika-ajot, jonka pohjalta kuskit jaetaan finaaleihin. Finaaleissa nopein nousee seuraavaan finaaliin.

Kesän toiset kapinat ajettiin 14.7. Selvään voittoon lasketteli viime vuoden kokonaiskilpailun voittaja Tomi Nieminen. Toiseksi ajoi Juha Romppainen, joka urakoi pilalle menneen aika-ajon jälkeen B-finaalin vihoviimeisestä lähtöruudusta nousten aina A-finaaliin ja lopulta sijalle kaksi saakka. Kolmanneksi ajoi Tuomas Venäläinen ennen Marko Heikkilää, Tuomas Sireniä ja Samuli Laaksosta, jotka myös aika-ajojen perusteella A-finaalipaikan saavuttivat. Kokonaiskilpailun johdossa on tällä hetkellä Juha, josta muutaman pisteen jäljessä Marko, Tomi ja Tuomas V.

Seuraavat jässärit ajetaan 11.8., tervetuloa mukaan uudet ja vanhat kuskit!

Palkitut 2019

Yleinen: Tero Hakanen

Tuupparit: Tero Hakanen

EVK: Juha Romppainen

Naiset: Ilona Laaksonen

Seniorit: Raimo Nieminen

Toimitsija: Sauli Salmi

Rallicross: Tuomas Venäläinen                      

Karting-jäsentenväliset Tomi Nieminen

ONNEA PALKITUILLE!

Lounais-Hämeen UA:n kuskeille menestystä kotikisoissa

L-HUA JM ajettiin 14.9.2019 Kokemäen Risteellä. Kilpailuun oli ilmoittautunut runsaasti kuljettajia jokaiseen luokkaan. L-HUA JM oli Tuupparisarjan toiseksi viimeinen osakilpailu.

Kisapäivä aloitettiin Tuuppari- ja Evk-luokilla, jotka ajettiin vuorotellen limittäin. Tuuppariluokan voittajaksi kaasutteli Jalasjärven moottorikerhon Jani Keski-Äijö, Härmän Aleksi Iso-Tuiskun ajaessa hopealle. Iso-Tuisku on hallitseva nuorten Suomenmestari ja juuri noussut Yleiseen luokkaan, joten suoritus kovassa kilpailussa oli erinomainen. Paikallista väriä tuloksille toi Kokemäen UA:n Oskari Nummisto, joka otti pronssia. Lounais-Hämeen Tero Hakanen ylsi myös A-Finaaliin, ollen siellä kuudes.

EVK-luokassa V-SUA:n Verneri Rekola oli pitelemätön ja kaasutteli maalilipulle ensimmäisenä. Rekolan veljeksistä Ville ajoi luokan kolmanneksi, Lahden Harri Laapotin kiilatessa veljesten väliin.

Pienen tauon jälkeen jatkettiin Yleisellä luokalla. Jani Keski-Äijö jatkoi voittokulkuaan Yleisessä, ajaen myös tämän luokan voittoon. Hopeaa nappasi Kyrön Jeri Kaitonen ja kolmannelle sijalle ajoi komeasti kotikisassa L-HUA:n Tero Hakanen. Lounais-Hämeen Paavo Töykkälä ja Tomi Kulmanen ylsivät myös tuloksille napaten sijat 12. ja 20.

Lounais-Hämeen UA:n Tero Hakanen. Kuva: JT-kuvat.fi
Päivän tuplavoittaja Jani Keski-Äijö. Kuva: JT-kuvat.fi

Päivän päättivät Nuorten, Naisten ja Senioreiden lähdöt. Mikael Tarkka kaasutteli voittoon nuorissa. Tarkan ajokki oli sama, jolla Jani Keski-Äijö nappasi jo aiemmin kaksi voittoa, joten kolme voittoa samalla autolla on melkoisen hurja saavutus. Lieneekö siis ihme, että autosta oli päivän päätteeksi eniten ostotarjouksia. Nuorissa hopealle ajoi Eemeli Koivisto ja pronssille Rolle Ikäheimonen.

Naisten nopein oli Oriveden Heini Mäkelä, perässään Kangasalan Suvi Perätalo ja Lahden Niina Laapotti.

Senioriluokassa Kyrön Mika Kaitonen otti vakuuttavan voiton, Seppo Partasen seuratessa maaliin seuraavana. Kolmannelle tilalle ajoi Tauno Rantala.

Kilpailun järjestäminen ei tietenkään onnistu ilman lukuisia toimitsijoita, joita tässäkin kisassa oli lähemmäksi sata. Nöyrin kiitos jokaiselle teistä.

Lounais-Hämeen UA kiittää jokaista paikalla ollutta henkilöä, nähdään jälleen ensi vuonna!

Lisää kuvia löydät jt.kuvat.fi

************************************************************************************************

L-HUA MÄKIAUTO GP 24.8.2019

Lounais-Hämeen UA järjesti Ypäjän Pertun Päivien yhteydessä mäkiautokilpailun ja herätti näin vanhan perinteen jälleen eloon.

Osallistujia saatiin sekä lasten sarjaan, että aikuisten sarjaan. Mäkiautot olivat toinen toistaan komeampia ja niiden rakentamiseen oli käytetty mielikuvitusta. Kilpailun tekniset säännöt olivat melko vapaat, vaatimuksena kuitenkin toimivat jarrut sekä ohjaus.

Aurinkoinen lauantai keräsi myös mukavasti katsojia ja reitin varrella raikuivat aplodit kilpailijoille. Maalialueella kävi mukava kuhina. Paikalle oli saatu myös muutama seuran kilpa-auto näytille. Kilpa-autojen ympärillä pyöri useita nuoria kilpakuljettajan alkuja, joten toivottavasti jokkiskärpänen puraisi edes osaa ja saadaan heistä tulevaisuudessa seuralle menestyksekkäitä kuljettajia.

Itse mäkiautokilpailu oli täynnä vauhtia ja hurjia ajosuorituksia. Ilman remonttia ei tästäkään kisasta selvitty, mutta lopulta jokainen kuljettaja pääsi laskemaan kaikki harjoitus- ja kilpailulaskunsa ehjänä maaliin saakka.

Lasten sarjassa voiton vei 14-vuotias Heikki Kinnunen, joka ajallaan oli koko päivän nopein, kaikki kuljettajat huomioituna. Aikuisten sarjassa voittajaksi laski tiukan kamppailun jälkeen Mika Talvisilta. Yleisö sai osallistua kilpailuun äänestämällä omasta mielestään hienointa/parasta mäkiautoa/kuljettajaa/suoritusta. Kaikki autot saivat runsaasti ääniä, mutta voittajaksi äänestettiin Tommi Mäkelän ”Koppakuoriaiseksikin” nimitetty ajokki niukasti vain yhden äänen erolla seuraavaan kuljettajaan.

Lounais-Hämeen UA kiittää kaikkia kuljettajia, yleisöä sekä talkoolaisia kilpailuun osallistumisesta. Ehkä ensi vuonna ajetaan II L-HUA Mäkiauto GP? Joten ei kun talliin rakentelemaan mäkiautoja!